Welkom in groep 4

We zitten met 25 kinderen in deze groep. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geeft meester Rutger les. Op dinsdag is juf Marjan er.

Het lokaal 
Ons lokaal kun je vinden op zolder. Door de dakramen hebben wij een fijn, licht lokaal. De schuine wanden en hoeken zorgen voor gezelligheid! Ook hebben we een bankje in onze klas om lekker op te kunnen lezen en veel verschillende soorten planten.

De dagindeling
 
In onze klas besteden we veel tijd aan rekenen, taal, spelling, schrijven en lezen. Qua werkvorm wisselen we veel af, we bewegen tussendoor en dat zorgt voor een actieve leerhouding en rust wanneer dat nodig is. 
In de middagen besteden we tijd aan thematisch werken (vier keer wijzer) en creatieve vakken. Op dinsdag hebben we gym van meester Michiel en op donderdag hebben we muziekles van meester Roel ook hebben we dan gym van meester Rutger.

Projecten 
Lezen: de Kinderboekenweek
Taal: Onderweg, Klein, Nodig, Lekker, Slapen, Gek en Kleding
Vier keer wijzer: Natuur in Nederland, Ridders en kastelen, Kunst en Hallo Wereld
Op de planken: ieder jaar maken we zelf een toneelstuk
En natuurlijk is er ook veel creativiteit rondom de jaarfeesten en vieringen. 


Uitstapjes
 
We maken elk jaar meerdere uitstapjes. Vanuit uit Kunstmenu kunnen we kiezen tussen film, theater of dans. Dit kan per jaar verschillen. Ook gaan we elke 6 weken naar de bibliotheek. Hier leren we alles over hoe het er in een bibliotheek aan toegaat en gaan we boeken lenen om op school te lezen.
Aan het einde van jaar is er altijd een schoolreisje en hebben we Juffen- en Meesterdag.