Welkom in groep 4

We zitten met 23 kinderen in deze groep. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geeft juf Vionne les. Op woensdag is juf Rosalie er.

Het lokaal
Ons lokaal kun je vinden op zolder. Door de dakramen hebben wij een fijn, licht lokaal.

De dagindeling

In onze klas besteden we veel tijd aan rekenen, taal, spelling en lezen. Qua werkvorm wisselen we veel af, we bewegen tussendoor en dat zorgt voor een actieve leerhouding en rust wanneer dat nodig is.
In de middagen besteden we tijd aan thematisch werken (vier keer wijzer) en creatieve vakken. Op donderdag hebben we muziekles van een muziekleerkracht.

Lezen: de Kinderboekenweek
Taal: Onderweg, Klein, Nodig, Lekker, Slapen, Gek en Kleding
Vier keer wijzer: Natuur in Nederland, Ridders en kastelen, Kunst en Hallo Wereld
Op de planken: het toneelstuk de Chocoberiaff
En natuurlijk je creatief uiten rondom de jaarfeesten en vieringen.

Uitstapjes

We maken elk jaar meerdere uitstapjes. Vanuit uit Kunstmenu kunnen we kiezen tussen film, theater of dans. Dit kan per jaar verschillen. Ook gaan we elke 6 weken naar de bibliotheek. Hier leren we alles over hoe het er in een bibliotheek aan toegaat en gaan we boeken lenen om op school te lezen.
Aan het einde van jaar is er altijd een schoolreisje en hebben we Juffendag.